INSTRUKTOR JÓGY - Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy akreditované REKVALIFIKAČNÍ STUDIUM. Škola Jógy Berkana
  1. Úvod
  2. Ghee, Ghí, Ghíčko

Ghee, Ghí, Ghíčko

Ghíčko je čistý máselný tuk nejvyšší kvality získaný přepuštěním čerstvého másla.

Ghí, ghee nebo ghíčko je sanskrtský výraz pro přepuštěné máslo. S ghí se můžeme setkat v souvislosti s ajurvédou, což je 5 tisíc let stará indická medicína. Ta považuje ghí pro své účinky na zdraví za elixír života. Ajurvéda je od roku 1982 uznaná Světovou zdravotnickou organizací jako oficiální alternativní medicína.

Návrat ke kořenům

Přepuštěné máslo ale není žádná novinka ani v našich krajích. Naše praktické babičky takto prodlužovaly trvanlivost másla. Neměly k dispozici lednice a mrazáky a v této podobě jim máslo vydrželo ve spíži velmi dlouho.

Ve starých kuchařských knihách se přepuštěné máslo používalo ke smažení, maštění knedlíků, kaší, brambor, do polévek a omáček, k potírání drůbeže, při pečení koláčů a buchet…

Během posledních 20 let přišly na scénu margaríny a máslo bylo z lednic vyhnáno. Civilizačních chorob však neubylo, tak se pomalu vracíme k tomu, co před lety fungovalo. Vědecké výzkumy nyní potvrzují, že máslo (a to přepuštěné obzvlášť) je velmi hodnotný a zdravý tuk.

Zobrazuji 1-2 z 2
  • Novinka
Ghí přepuštěné máslo 1000ml
430,0 Kč
430,0 Kč
Skladem
ks
  • Novinka
Ghí přepuštěné máslo 1000ml BIO
547,0 Kč
547,0 Kč
Skladem
ks
Produktů na stránku 61218

Novinky z našeho blogu

Adolf Inneman: Tajemství Egypta a geometrie pyramid
26.04.2023
Adolf Inneman: Tajemství Egypta a geometrie pyramid
Příznaky transformace - přednáška přináší nový pohled na témata jako je duchovní cesta, jak být člověkem a žít skutečný život v okamžiku transformace... číst celé

Inovace Republiky - Adolf Inneman

Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz