Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

Nejprodávanější

naše cena s DPH 497,0 Kč
skladem
naše cena s DPH 995,0 Kč
skladem
naše cena s DPH 270,0 Kč
skladem

AKCE

naše cena s DPH 497,0 Kč
skladem
naše cena s DPH 1 960,0 Kč
skladem

Xylitol - slaďte bez aspartamu

Xylitol je takzvaný březový cukr. Patří do skupiny alkoholických cukrů. Xylitol je sladidlo, které se nachází v přírodě v mnoha druzích ovoce a zeleniny, včetně různých bobulí, kukuřičné plevy, ovse apod. Xylitol je vhodný i pro diabetiky a má asi o 40 % menší kalorický obsah než běžný cukr. Jedna čajová lžička (5 ml) obsahující xylitol má 9,6 kalorií, což je méně ve srovnání s jednou lžičkou cukru, která má 15 kalorií. Protože neškodí zubům, je součástí mnoha speciálních žvýkaček a bonbonů.

Řadit podle 
Výrobce  


naše cena s DPH 27,0 Kč

skladem
novinka



naše cena s DPH 290,0 Kč

skladem
top produkt



naše cena s DPH 270,0 Kč

skladem
top produkt



naše cena s DPH 495,0 Kč

skladem
novinka
top produkt

PODPORUJE ZDRAVÍ

PŘÍRODNÍ SLADIDLO

PROTI CUKROVCE

Omezuje vytváření kyseliny v ústech. Xylitol omezuje kazivost zubů, protože bakterie v ústní dutině ho nedokáží metabolizovat a tím vytvořit kyselinu spůsobující kažení zubů.

Snižuje vytváření zubního povlaku. Zubní povlak je výsledkem činnosti bakterií. Pokud se neodstraňuje, může vytvářet kyseliny, které způsobují zubní kaz. Pokud pravidelně používáme xylitol ve forme žvýkačky, jeho 5-uhlíková struktura zabraňuje vytváření zubního povlaku v období mezi čistěním zubů.

Vrací minerální látky zubní sklovině. Třetím pozitívním účinkem xylitolu je, že může zvýšiť remineralizaci zubů, zejména při malých kazech, které se vyvíjejí v zubní sklovině. Neschopnost baktérií vytvářet kyselinu v přítomnosti xylitolu znamená, že hladina pH v ústech neklesá, čím se zabraňuje strátě minerálních látek ze zubů.

Xylitol je přírodní sladidlo, které udržuje nízkou a stabilní hladinu krevního cukru. Pomalu se vstřebává a trávi, takže navozuje pocit sytosti. Čistý xylitol je bílý krystalický prášek, který vypadá a chutná jako cukr. Neškodí zubům a má o třetinu méně kalorií než řepný cukr, při stejné sladivosti.

Xylitol není  umělé sladidlo, ale sladký krystalický uhľovodík, který se přirozeně vyskytuje ve všetch druzích zeleniny a ovoce. Průměrný dospelý človek skonzumuje několik sto miligramů xylitolu z ovoce a zeleniny denně. Někteří můžou skonzumovat 1 až 2 gramy, podle složení jejich potravy. Průmyslně se xylitol vyrábí z kukuričných klasů.

Xylitol se používá v produktech zdravé výživy, například ve žvýkačkách, bombonech, zubních pastách, nosních kapkách a sprejích. Může se použít jako náhrada cukru v různých druzích potravin.

Xylitol je přirozené sladidlo, které udržuje nízkou a stabilní hladinu krevního cukru.  Svým mimořádně nízkým glykemickým indexem (GI) 7  v porovnání s cukrem, který má 68  používání xylitolu v mnohých potravinách, které běžně obsahují cukr, pomáhá udržovat normální hladinu glukózy.

Nízký GI xylitolu nejen že pomáha udržovat úroveň krevního cukru, ale pomáhá i při přejezení se a nadváze. Xylitol se v těle absorbuje a metabolizuje pomalu a postupně, přičemž zvětšuje pocit nasycenosti a snižuje riziko přejídání. A protože má o 40% méně kalorií jako cukr, xylitol pomáhá zmenšovat příjem kalorií a podporuje snižování nadváhy.

Xylitol  označovaný na výrobcích jako uhlovodík - se v potravinách používá od roku 1960 a v USA je schválený ako potravinový doplněk pro dietní výrobky v neomezeném množství.  Může se bezpečně používa při cukrovce a hypoglykémii.